a
a

Media, storytelling & vormgeving

Meiden magazine

Dit is een perfect voorbeeld van Dordtse trots! Met een super toffe groep meiden (volg ze snel op @dordtsemeiden) hebben we een prachtig magazine gemaakt. 

Dit project hebben we in samenwerking met R-Newt Next-up en De Bibliotheek Aanzet Dordrecht gerealiseerd. Zonder schaamte durven we te zeggen dat dit een van onze parels is. Daar ging het namelijk om in dit magazine. Met een groep heel diverse meiden hebben we workshops gedaan, taboes doorbroken en een magazine zonder schaamte gemaakt. We zijn trots op onszelf en dit mooie resultaat, maar ook zeker trots op de Dordtse meiden die helemaal zelf hebben bepaald wat er in dit magazine ging komen.

Storytelling

Alka heeft de meiden meerdere workshops gegeven om ze journalistieke normen&waarden en technieken te leren. Samen hebben ze interviews gedaan, columns geschreven, listicles gemaakt en van begin tot eind bedacht wat er allemaal in het magazine moest komen. 

Uiteindelijk was Alka met name de ‘leraar’, eindredaceur en hoofdredacteur. Maar zonder de meiden was dit magazine er absoluut niet geweest. 

Omdat De Nelletjes geloven in een goed evenwicht tussen verhaal en beeld, heeft ook Tatjana een bijdrage gedaan aan de storytelling. Beeldverhalen en het versterken van het beeld met de juiste foto’s is absoluut haar kwaliteit. 

Vormgeving

Alle credits voor hoe fantastisch dit blad eruit ziet gaan naar Tatjana. Samen hebben we nagedacht over de sfeer, het doel en design elementen die daarbij passen. We hebben geschetst en gekleurd, maar toen zag het er absoluut nog niet zo uit!

Tatjana heeft alles omgezet in een daadwerkelijk magazine waarin iedere pagina anders is, maar het blad een continue uitstraling heeft. Zo sluiten de sfeer van de tekst en de pagina’s perfect op elkaar aan en klopt het tijdschrift in zijn geheel.