a
a

Concept, storytelling & vormgeving

open limonade

Hoe laat je mensen duidelijk merken hoe lastig het is in het dagelijks leven om laaggeletterd te zijn? Dat was de grote uitdagende vraag. Het antwoord: een interactief e-book

Van origine zou Stichting Open Limonade samen de kinderen (hier op de foto) een Ervaringscafé laaggeletterdheid houden. Ze hadden allemaal situaties bedacht waarin het heel lastig is als je laaggeletterd bent. Studio NEL zou filmen en een mini docu maken. Door corona ging het café helaas niet door en moesten we iets anders bedenken. Dat werd een interactief e-book. 

Concept & storytelling

Zelf ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn. Dat was het doel. Hoe kan dat beter dan het echt ervaren. Met de kinderen nam Alka toffe filmpjes en audio-fragmenten op waar de kids zelf het script voor hadden geschreven. De bijpassende interactieve elementen werden door Alka in het script geschreven, na bevestiging van Tatjana dat het ook daadwerkelijk mogelijk was.

Omdat het een boek moest worden, konden het niet alleen interactieve elementen en video’s zijn. Daarom zijn er nog teksten bijgeschreven om het nodige uit te leggen. 

 

Vormgeving

Samen zijn De Nelletjes om de tafel gaan zitten om bij het doel ook een passende vormgeving te zoeken. Vervolgens heeft Tatjana dit verwerkt in een vooral duidelijk design. 

Hoewel Alka de interactieve elementen had bedacht, konden deze niet tot leven komen zonder Tatjana. Uiteindelijk heeft het bundelen van de NEL krachten geleid tot een heel tof interactief e-book waarin iedereen eens kan ervaren hoe lastig het is om laaggeletterd te zijn en hoe je daar niet eens altijd iets aan kan doen!